Post più popolari

luni, 4 iulie 2011

Inteligenţa Universală

Binele este cunoaştere; răul este ignoranţă.
Binele este acţiune; răul e stagnare.
Binele este ordine, curaj, speranţă şi credinţă.
Răul este dezordine, nesiguranţă şi disperare.
Răul este absenţa luminii.
Binele este acceptare şi lucrare întru lumină.




Oamenii care accesează codul spiritual sunt mai evoluaţi,  învaţă mai multe din lecţiile de Viaţă, au mai multă înţelegere de sine şi nivele mai înalte de percepţie. Sunt mai înţelepţi, au un nivel de maturitate, de armonie şi de perfecţiune în gândirea şi acţiunile lor.


Trăiesc vieţile încercând să creeze pace. Aceşti oameni sunt conştienţi de Legile Universale, care ajută în creşterea spirituală şi care ajută spiritul să atingă Nirvana, nemurirea şi eliberarea de karmă.
Sunt, într-un fel, un ghid ce ne arată cum să trăim. Legile Universale sunt create să ne ajute să ne îndreptăm spre perfecţiune şi să ne conectăm la Inteligenta Universală. 
Dacă acţionăm în afara lor ne creăm dezechilibru şi suferinţă.


Există multe Legi Universale, dar ne vom focaliza asupra acelora care sunt mai importante.


Legea Karmei:  Aceasta este cea mai importantă lege. Menirea acesteia este să ne ajute să atingem  armonia şi echilibrul în viaţă. Prin intenţiile noastre, gândurile, emoţiile, cuvintele şi faptele noastre creăm karmă. Pentru a trăi în perfectă armonie trebuie să rezolvăm karma. Trebuie să decidem ce trebuie să învăţăm pentru a rezolva karma şi în ce stadiu e karma  noastră. 


Ce este karma?
Karma - este cel mai bine axprimată prin expresii de genul: "ce dai, aceea primeşti" şi "ce semeni, aceea culegi".


Legea Înţelepciunii: Înţelepciunea este să ştim ce putem shimba şi ce nu. Este a folosi suferinţa noastră ca pe o cale de a învăţa despre noi înşine. Experimentăm mai
puţină durere în viaţă, învăţăm lecţiile mult mai liniştit şi prevenim, rezolvăm problemele mai uşor, odată ce căpătăm înţelepciune. Cu înţelepciune şi răbdare orice problemă karmică se rezolvă.



Legea Evoluţiei: Singura cale de a dobândi înţelepciune este evoluţia spirituală. Cu toţii
trebuie să ne ridicăm deasupra emoţiilor şi a ego-ului nostru şi să evoluăm în direcţia sufletului. De obicei, asta se obţine prin multe greşeli şi eşecuri. Dacă nu învăţăm din greşelile noastre, dacă nu ne străduim să păstrăm direcţia sufletului departe de ego şi emoţii, trăim în întuneric şi suferinţă.



Legea Energiei Vibraţionale: Suntem cu toţii energie care este în continuă mişcare, iar
spiritul, care trăieşte în noi ca energie, nu moare niciodată. Nimic în Univers nu e fix, totul este în permanentă transformare şi asta ne include şi pe noi cu vieţile noastre cu tot.



Legea Unităţii: Avem o conştiinţă şi o conştienţă colectivă şi fiecare dintre noi ne
influenţăm unul de altul. Suntem cu toţii parte din marele întreg.


Legea Iubirii: Suntem aici pentru a ne iubi unul pe altul nu pentru a ne urî, nu pentru a
ucide. Iubirea este răspunsul la orice întrebare, este cel mai important element al fiecărui proces de vindecare. Am devenit extrem de confuzi în a şti ce este iubirea – dar nu există decât o singură iubire adevărată: iubirea necondiţionată. Cu iubirea necondiţionată ne vindecăm pe noi.

Legea Abundenţei: Universul a fost creat astfel încât fiecare să avem tot ceea ce avem nevoie. Din nenorocire, lăcomia a creat nevoi peste măsură şi a creat un dezechilibru în lume şi mulţi trăim într-un loc al neajunsurilor, departe de abundenţă. Cu toţii am fost meniţi să trăim într-o stare de abundenţă şi să ne bucurăm de tot ceea ce ne trebuie fără limite. Abundenţa nu înseamnă numai a avea “lucruri”, înseamnă a avea bucurie şi fericire şi a ajunge să ne cunoaştem pe noi înşine şi să ne savurăm viaţa.

Legea Ordinii Divine: Există o ordine divină în Univers, un plan divin. Totul este plănuit şi este sub control divin, chiar dacă nu pare aşa întotdeauna. Dacă trăim în ordinea divină, în loc să ne ghidăm după legile “fabricate” de oameni, trăim în abundenţa divinului. Ceea ce poate părea o pierdere azi, va fi un câştig mâine. 

Legea Recunoştinţei: O parte importantă a evoluţiei noastre este să învăţăm să fim
recunoscători pentru tot ce avem, un lucru pe care cei mai mulţi dintre noi nu-l facem. Fiind recunoscători pentru fiecare lucru minunat, mare sau mic, din viaţa noastră.

Legea Armoniei: Universul este menit să fie în perfectă armonie şi pace. Dacă nu-l vedem în felul acesta şi simţim că Universul este haotic, dacă nu-i recunoaştem perfecţiunea, suntem obligaţi să trăim într-o stare de frică şi să cauzăm marele haos pe care minţile noastre l-au creat. A respecta armonia înnăscută a Universului înseamnă să trăim călăuziţi de Legile Universale: înseamnă să nu ucidem, să nu minţim, să nu ne duşmănim, să nu furăm. Înseamnă să trăim pe un tărâm al iubirii şi al divinului.

Legea Manifestării: Tot ceea ce gândim se manifestă în realitate. Cu 300 de ani în urmă filosoful Descartes spunea: “Gândesc, deci exist”. Felul în care gândim crează realitatea noastră. Gândurile se transformă în fapte, iar faptele noastre devin ceea ce suntem.

Legea Detaşării: Suntem aici, pe Pământ, pentru o perioadă limitată de timp, aşa că nu ar trebui să ne ataşăm prea mult de nici un lucru material sau de o persoană fizică. Ataşamentul puternic crează un dezechilibru energetic şi trăim după egoul sau emoţiile noastre. Singura cale de a rămâne în echilibru este a fi în perfectă legătură cu divinul.

Legea Atitudinii: Chiar dacă nu putem controla tot ce ni se întâmplă, putem controla reacţia noastră, putem controla atitudinea noastră. Nimic nu ne poate răni mai tare decât propria atitudine negativă. Felul în care ne tratăm pe noi înşine şi îi tratăm pe ceilalţi, precum şi situaţiile din viaţa noastră crează karmă.

Legea acceptării: Orice lucru căruia îi opunem rezistenţă ne face să suferim. A opune rezistentă înseamnă -  frică. Acceptarea este armonie. 

Legea Dualităţii: Există două forţe care lucrează în Univers: yin şi yang - energia masculină şi energia feminină.  Avem nevoie de ambele pentru a trăi în armonie. Există, de asemenea, bine şi rău, armonie şi haos. Există mereu o tensiune a opuselor. Cheia este să nu lăsăm tensiunea să devină distructivă, să nu permitem forţelor şi tensiunilor negative să ne rupă echilibrul.

Legea Trinităţii: Fiecare dintre noi suntem zămisliţi din trei elemente: trupul, mintea şi
spiritul. Trupul este controlat de ego; mintea este controlată de intelect; şi spiritul este controlat de suflet. Piramida este un exemplu al legii trinităţii. Are trei vârfuri şi este simbolul stabilităţii. Cele trei părţi ale trinităţii trebuie să lucreze la unison şi în armonie.

Legea Atracţiei: Ceea ce suntem, aceea atragem către noi. Dacă suntem negativi,
atragem mai multă negativitate. Dacă ne temem de ceva, acel ceva apare în viaţa noastră. Aşa că, trebuie să eliminăm teama. Lecţiile pe care trebuie să le învăţăm ni se înfăţişează, le  atragem. Calea de a atrage binele este să fim buni. Calea de a atrage iubire, este să fim iubire.

Legea Divinităţii: Fiecare dintre noi avem divinitatea înăuntrul nostru. Când devenim
conştienţi de faptul că suntem divini, putem începe să acţionăm într-un fel care să reflecte această divinitate.

Legea Ciclurilor: Toate vieţile noastre sunt alcătuite din diferite cicluri. Când parcurgem un ciclu, începe altul. Se spune că un ciclu durează între 9 şi 12 ani, şi că ar exista 4 sau 5 cicluri majore în viaţa fiecăruia.  Evenimente majore ca mariajul, moartea unui părinte, naşterea unui copil sunt părţi ale ciclurilor şi crează momente de cotitură întru ajutorarea noastră pentru a atinge un nou nivel de conştienţă.

Legea Destinului: Destinul este ceea ce ne este menit să experimentăm aici. Este suma
experienţelor de viaţă şi a lecţiilor pe care le învăţăm de-a lungul drumului nostru. Fiecare dintre noi are destinul său.

Legea Dharmei: În hinduism şi budism se foloseşte cuvântul “dharma” pentru ordinea
fundamentală a tuturor lucrurilor. Nu înseamnă nimic mai mult decât faptul că trebuie să ne comportăm  în acord cu Legile Universale, cu ordinea divină.  Aceasta este misiunea noastră fundamentală, să ne aliniem cu divinul. Dharma şi karma lucrează mână în mână. 


...Câţi dintre noi trăim în fiecare zi astfel încât gândurile şi acţiunile noastre să reflecte purele
intenţii ale sufletelor noastre?
Nici unul dintre noi nu e perfect. Totuşi, perfecţiunea există în Lumea Invizibilă şi este menirea sufletelor noastre să se străduiască întru acea perfecţiune.

Ţin să mulţumesc, din suflet, observatoarea Carmen Harra.



Un comentariu:

  1. ...Revină periodic la exerciţiile date, aşa cum virtuozul revine la arpegiile sale, campionul la antrenamentul său, deşi atât unul, cât şi celălalt, ca şi noi, găsindu-şi deja stilul personal de viaţă, depăşesc învăţăturile primite.

    RăspundețiȘtergere